JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.

Power Bar isoactive 600 gram

Powerbar Isoactive: Is dé isotone sportdrank voor iedere actieve sporter!

· Met C2MAX
· Gemakkelijk op te nemen door de isotone samenstelling
· Met de 5 belangrijkste elektrolyten voor de sporter
· Met 400 mg natrium!
· Geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen conserveringsmiddelen
   
PowerBar biedt een grote stap voorwaarts in de sportvoeding: de nieuwe innovatieve C2MAX koolhydratenmix van PowerBar® bevat een speciale verhouding van glucose en fructose. Deze zorgt ervoor dat de spieren tot 55% meer koolhydraten opnemen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond: gemiddeld 8% betere sportprestaties en langdurige energie.

Vocht vervult diverse belangrijke functies voor het lichaam:

· Bouwstof van cellen: cellen bestaan voor circa 70% uit water
· Transportmiddel: het vervoert voedingsstoffen en afvalstoffen van en naar de cellen
· Warmteregulator: het houdt de lichaamstemperatuur binnen nauwe grenzen
· Oplosmiddel: het is in het spijsverteringskanaal nodig om het ingenomen voedsel goed te kunnen mengen en verteren
· Chemische reacties: bij de vertering van eiwitten, vetten en koolhydraten worden watermoleculen gesplitst
· Bescherming: vocht in en rond lichaamsweefsel beschermt het lichaam tegen schokken

Een goede vochthuishouding is dus van levensbelang. Sporters verliezen veel vocht met zweten. Dat is goed, omdat de temperatuur in balans wordt gehouden. Maar vochtverlies gaat ook gepaard met prestatieverlies. Eén procent vochtverlies is al prestatieverlies. Dorstgevoel ontstaat pas bij 2% vochtverlies. Op tijd drinken is dus belangrijk.

Soorten koolhydraten:

De meest voorkomende koolhydraten in sportdranken zijn glucose, fructose en maltodextrines. Maltodextrine is een goede koolhydraatbron omdat het minder effect heeft op de osmolaliteit dan glucose en omdat het bijna geen smaak heeft. Fructose heeft een zoete, fruitige smaak, maar heeft als nadeel dat het maag-darm problemen veroorzaakt wanneer het in grotere hoeveelheden wordt geconsumeerd. Daarnaast wordt fructose ook minder snel geoxideerd in het lichaam. Dat geldt ook voor amylose wat we daarom ook nooit in sportdranken aantreffen. Kort samengevat: maltodextrines en glucose zijn de beste energiebronnen en deze moeten het hoofdbestanddeel van de koolhydraten vormen. Een kleine hoeveelheid fructose wordt vaak toegevoegd voor de smaak.

Osmolaliteit:

Een belangrijke factor is de osmolaliteit. De osmolaliteit duidt op het aantal deeltjes in een drank. Een hoge osmolaliteit betekent dat er veel deeltjes in zitten. Een drank met een hoge osmolaliteit noemen we hypertoon.

Een drank met evenveel deeltjes als het bloed (290 mOsm/L) noemen we isotoon en een drank met minder deeltjes dan ons bloed noemen we hypotoon.

De osmolaliteit van een drank kan een effect hebben op de maaglediging. Een hypertone drank zal langer in de maag blijven en daardoor minder vocht toevoeren dan een isotone of hypotone drank. Normaal gesproken neemt door een toename van het koolhydraatgehalte ook de osmolaliteit toe. In een recent onderzoek werd echter de osmolaliteit van dranken veranderd zonder de koolhydraatconcentratie te beïnvloeden. Alle dranken bevatten 60 gram koolhydraten per liter en de osmolaliteiten varieerden van 240- 390 mosm/L. Binnen dit bereik werden geen verschillen in maaglediging gevonden. Op basis van eerder onderzoek mag men echter concluderen dat boven 390 mosm/L de maaglediging sterk negatief beïnvloed wordt. Dranken met een hele hoge osmolaliteit moeten daarom vermeden worden, zeker in warme weersomstandigheden.

Een hoge osmolaliteit van de drank is ook in verband gebracht met maagdarmproblemen. Dit is een bijkomende reden om sterk hypertone dranken te vermijden.

Gebruiksadvies:

Mix 3 eetlepels Iso Active poeder in een bidon met 500 ml water

Vorm en smaak:

600 gr / Sinaasappel

Ingredienten:

Glucose, fructose, maltodextrine, mineralen (natriumcitraat, natriumchloride, calciumgluconaat, kaliumchloride, magnesiumcitraat, calciumlactaat),voedingszuur (citroenzuur), aroma,saffloer-concentraat, antiklontermiddel (siliciumdioxide).

Kan sporen van gluten, ei, melk, soja en noten bevatten.

Voedingswaarde Informatie:                                                                                                     

Per / Pro  Per 33 gr poeder
 Energie / Energy  493 kJ116 kcal
 Eiwit / Protein  <0,2 gram
 Koolhydraten / Carbohydrates  29,0 gram
 Waarvan suiker / of which sugars  20,1 gram
 Vet / Fat  0,2 gram
 Waarvan verzadigd / of which saturated  0,2 gram
 Vezels / Fibre  0,2 gram
 Natrium  0,42 gram
 Kalium  109 mg
 Chloride  356 mg
 Calsium  59 mg
 Magnesium  22 mg


  

 

110113

Beschikbare opties:

Smaak: